Riksårsmötet i Alingsås

Erik Mjönes, Lennart Esborn och Maria Wingate stod för musikunderhållningen.

Helgen den 4-5 mars stod Alingsås Humanistiska Förbund som värd för riksförbundets årsmöte och ordförandekonferens. Humanister från hela Sverige samlades på Grand hotell.
På fredagen var det ordförandekonferens. Det är värdefullt att få veta hur de olika lokalförbunden arbetar och diskutera gemensamma problem och möjligheter.
Konferensen avslutades med middag och därefter uppskattat mingel på museet.
Nästa morgon, på lördagen, var det stadsvandring under ledning av rutinerade guiden Kersti Westin – också det mycket uppskattat.
Efter årsmöte och lunch följde den traditionsenliga högtidssammankomsten. Musikinslaget var hämtat ur ”Musicdirecteuren – en musikteater om Patrik Alströmer”. Erik Mjönes, Lennart Esborn och vår egen Maria Wingate, alla med tidsenliga dräkter, tog publiken med storm.
Föredraget hölls av Alexandra Borg, född och uppvuxen i Alingsås. Hon är lektor i Nordiska språk vid Uppsala universitet. Hon talade under rubriken Boken är död, länge leve boken! om våra dagars stora förändringar inom bokbranschen.
Därefter var det utdelning av Humanistiska förbundets pris som i år gick till Isabella Hallberg-Sramek, doktorand vid Sveriges lantbruksuniversitet. Hon får priset för sin forskning och sitt folkbildningsarbete om skog, klimat och lokalsamhälle där hon fört in humanistiska perspektiv i den invanda naturvetenskapliga förståelsen.Prissumman är på 20 000 kronor.
Årsmötesdagarna avslutades med mingel på hotellet där det serverades ostar från Skattaegården och kardemummabullar från Nolbygård.
Alingsås Humanistiska Förbund fick stor uppskattning från delegaterna för ett väl genomfört arrangemang.

Föredragshållaren Alexandra Borg

Lämna en kommentar